Loading...

El Projecte

La quantitat de persones sense llar ha augmentat de manera exponencial en els últims deu anys, lluny d’assolir els objectius de l’agenda 2030 signada per la major a part de països occidentals, milers de persones viuen als carrers de les ciutats en situació d’extrema precarietat, invisibilitat i indiferència.

A

través d’uns tallers de formació sobre expressió fotogràfica i teoria urbana, els participants han projectat una mirada subjectiva sobre la gent i la ciutat que habiten: Barcelona, un escenari que coneixen de primera mà i que poden revelar de manera inèdita a ulls d’altres ciutadans. L’espai públic és el continent i el contingut de les fotografies d’aquest projecte i les persones que l’habiten, els seus protagonistes i creadors.

 

SOSTRE es refereix al món físic, a l’arquitectura que ens protegeix del fred, de la pluja, del vent, del soroll, del furt o de l’exposició a la mirada aliena. LLAR ens remet al món afectiu, al caliu que ens arrela als avantpassats o que voldríem deixar als que vindran, a l’emancipació, l’estabilitat i la possibilitat de construir projectes de vida. Es refereix principalment a un espai emocional. DOMICILI té a veure amb la relació que tenim amb l’Estat, a la possibilitat de ser censats, informats, censurats, multats o assistits. No tenir un domicili suposa estar fora de tota aquesta gama de possibilitats, amb tots els avantatges i desavantatges que suposa formar part d’un sistema.

 

Reflexa’T és un projecte de laudioviosual prod. que, sota la direcció artística de Roger La Puente, proposa un apropament a aquesta situació des de la mirada dels qui la pateixen.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a: l’especulació urbanística, la bombolla imobiliària, els  fons d’inversió, els  bancs, als pisos turístics i a l’augment del preu del lloguer. A les retallades en serveis socials, sanitat i educació. A les lleis d’estrangeria, restricció de la llibertat de moviment, racisme institucional i fronteres de doble cara. També a desordres emocionals, traumes infantils, depressions, empreses tancades, ruptures de parella, adiccions i males decisions personals.

Però no hauria existit si no fos per: la tenacitat dels participants, les ganes de fer art en grup, la inspiració i les hores de feina, la difosa creença que a través de l’art farem soroll i servirà per alguna cosa i el suport de totes les persones i associacions que cada dia lluiten per un món més just.

EXPOSICIONS

Del 20 d’octubre al 24 de novembre de 2021

PARTICIPANTs

EQUIP

Roger La Puente
Patricia Sánchez
Raimon Solà
David Bravo
Joan Teixidor